4. „Mogu dođi da vidiš“ i proslava jubileja 30 godina Univerziteta za treće doba

Zato što je naša misija da ispirišemo ljude da rade ono što ih inspiriše i da svi zajedno kreiramo srećnije okruženje, Univerzitet za treće doba okupio je 12. decembra 105 učesnika na sceni, 30 izlagača u galeriji i više od 400 posetilaca.

I tako već 30 godina. Na proslavi jubileja, mlađi nego ikada, jer mi zaista imamo sa kim ostati mladi. Sva ta energija se i videla na IV po redu događaju „Mogu, dođi da vidiš“.

Pamtimo lepa druženja, pa su posetioci mogli da vide, osim drvenih igračaka i drugih drvorezbarenih radova čiji su kreatori bili sa nama i prošle godine, suvenire pravljene od prirodnih materijala- od drveta, kunina i šišarki, jaja kao inspiraciju za mala umetnička dela, pačvork, kviling i druge ručne radove.

Posebno mesto zauzele su i slike polaznica Škole crtanja i slikanja našeg Univerziteta, a osim njihovih radova izložili smo i zaista monumentalna dela , kako po svojoj zanimljivosti, tehnici, ali i veličini…

Druženje smo započeli u galeriji, razgledanjem izložbe, pomalo trubadurski, uz muziku Zorana Jovanovića, koji je vinu i kolačima dao prefinjen ukus. Veselje se nastavilo i na velikoj sceni, s puno muzike, pesama, plesa.

Program na sceni otvoren je nastupom univerzitetskog hora, a priliku da pokažu šta znaju imali su i pojednci koji lepo pevaju, plešu (plesne grupe: „Srpska tradicija“, „Starogradska Srbija“ i „Tesla“) ili predstavljaju svoj specifičan talenat, kao frulaš Dragan Đurić.

Samostalni nastup, izvođenjem numere „Zlatni dan“, imala je članica hora Nada Mališić, koja je sa samo 14 godina bila prvi glas Crne Gore, a sa Univerzitetom je od prvih pevačkih koraka.

Iako je priznanje za životno delo stekla 2017. godine, nastupom na priredbi počast smo odali i vokalnoj solistkinji Eržebet Bikar, koja je otpevala sevdalinku „Kad ja pođoh na Bembašu“.

Priliku da pokažu svoje muzičke sposobnosti imali su Milesa Lazarević, Milan Vasiljević i Dušan Erak, koji su nas proveli od sedamdesetih godina do mostarskih dućana.

Prvi put ove godine nastupila je i pevačka grupa „Kristali“ spletom pesama, pripremljenim za Dane evropske baštine.

Nastupila je i učesnica koja je kod nas učila jezike, plesala, vežbala jogu, putovala, a bila je i članica hora, Novka Grbić recitovala je pesmu „Ode“, autorke Marine Ivanovne Cvetajeve.

Svi zajedno smo zablistali i sada nam ostaje samo da svetlimo – do nekog novog zajedničkog dana, do neke nove zajedničke večeri…