ŠKOLA IKONOPISANJA

Otkrijte bogatstvo srpske, srednjevekovne tradicije i kulturno- istorijskog nasleđa kroz umetnost ikonopisanja. Nastavite da dajete sebi kreativni podsticaj i da se razvijate kao umetnik, u ŠKOLI IKONOPISANJA „Đuro Salaj“.

Savladavanjem različitih stilova ikonopisa i upoznavanjem odnosa ove stare umetnosti sa profanom umetnošću, dajete svoj doprinos u očuvanju bogatog nasleđa, kako srpske, tako i vizantijske tradicije.

Škola traje 10 meseci, sa letnjom pauzom, što znači da ćete imati dovoljno vremena da upoznate likovni izraz srednjevekovne umetnosti i uspeti da se u potpunosti izrazite prilikom samostalne izrade ikone.

Program obuhvata osnove umetnosti i slikarske veštine, upoznavanje kompozicije ikone, crtanje portretske ikone, ali i složenijih kompozicija, stajaćih figura, kao i tehnike pozlate i samostalnu izradu ikone.

Postati majstor starog, likovnog zanata ne podrazumeva isključivo slikanje, već kao preduslov i ličnu svestranost, koju svaki od polaznika nosi u sebi- po uzoru na svestranost srednjevekovnih zanata, ali i bogatstvo duha vizantijskih ili renesansnih majstora.

Pozivamo Vas da se ostvarite u potpunosti kroz zanimljiv, marljiv i i straživački rad, koji podrazumeva potragu za identitetom i stvaralačkim pozicioniranjem, kroz svest o pripadnosti svom kulturnom nasleđu.

Predavač je Bojan Jurišić, master zidnog slikarstva (umetnik- freskopisac), čiju biografiju možete pročitati ako kliknete na link ispod teksta. Istaknut podatak iz njegovog bogatog opusa jeste učešće kao podizvođača slikarskih radova na projektu dekoracije kripte Sv. Lazara, Hrama Sv. Save u Beogradu.

Cena: 4500 din (deo materijala je uključen u cenu. Polaznici kupuju medijapan i drvene daske)

SVE INFORMACIJE I PRIJAVE SU NA BROJ TELEFONA: 063/375-401

Početak kursa je u utorak, 3. DECEMBRA u 17:30h.