Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“

ZASLUŽILI STE DA SE POSVETITE SEBI…

Centar za obrazovanje „Đuro Salaj“ u okviru Univerziteta za treće doba sprovodi obrazovne i rekreativne obuke za najstarije sugrađane.

Prostorije likovnog ateljea, kluba, galerije, žute sale i sale za vežbanje predstavljaju mesta gde se osim znanja i kondicije grade i trajna prijateljstva i svakodnevno akumulira pozitivna energija.

Za naše polaznike treće doba zaista jeste zlatno doba. Oni se ne plaše da se suoče sa novim tehnologijama, stranim jezicima, niti da nauče nove plesne korake.

Istina je da svi odrastamo na sličan način, a starimo sa potpuno drugačijim, individualnim karakteristikama. Ono što u Univerzitetu za treće doba decenijama negujemo zajedno sa svojim polaznicima jeste znatiželja. Istražujući želje ljudi koji dolaze kod nas, naša ponuda se stalno nadograđuje.

Osim pletenja, heklanja i pustovanja vune, koje su bile jedne od omiljenih aktivnosti naših baka- današnje žene se sve češće odlučuju da nauče tehnike izrade nakita i modnih detalja, pačvork, a neke čak i da se okušaju u umetničkoj keramici.

Za one slikarski nadarene, likovni atelje Univerziteta otvoren je svakog ponedeljka od 13 – 16č, gde na zasebnom štafelaju, uz romantičan pogled na Manjež park i sa šoljom kafe ili čaja, uz asistenciju prof. Mirjane Filipović Kuruzović mogu da usavršavaju različite likovne tehnike.

Za one kojima umetnost nije dar, ni izbor, dva puta nedeljno organizujemo časove osnovne obuke za rad na računaru. Posvećenost i strpljivost prof. Slobodana Ivkovića pomogla je čak i najmanje veštima da savladaju operativni sistem Windows, program za obradu teksta Word, korišćenje interneta (Skype, Youtube) i slanje mejlova.

I dalje najpopularniji izbor stranog jezika jeste engleski jezik- bilo da ste potpuni početnik ili želite da se priključite nekoj od postojećih grupa.

Ponekad se formiraju grupe i za nemački, španski, italijanski i druge jezike. Grupe u kojima se radi nikada nisu manje od 5, a veće od 10 polaznika, što sa prilagođenom dinamikom i metodom rada donosi najbolje rezultate i zadovoljstvo prijatelja naše Univerzitetske kuće.

Ako ste se nekada bavili sportom ili samo želite da poboljšate svoju kondiciju, izdržljivost i očuvate vitalnost vašeg organizma- priključite se grupama za ples ili jogu.

I nastavite živite u svom ritmu, da osećate i doživljavate ono što drugi i ne vide. Ukoliko ste nas prepoznali, LAKO ĆETE NAS NAĆI, na Slaviji u NEMANjINOJ 28.