*Zajednička izložba Univerziteta za treće doba i Umetničke škole*

KREIRAMO I ZAJEDNIČKA SEĆANJA

Umetnička škola „Đuro Salaj“ proslavila je 23. decembra uspešnu sezonu prvom prednovogodišnjom izložbom održanoj u galeriji Resavske 78.

Polaznici, profesori i gosti uspeli su da na dva sata ispune prostor posebnom, stvaralačkom energijom, slikama i drugim kreativnim radovima, muzikom i međusobnom podrškom.

Sinergija koju Centar za obrazovanje stvara, bila je predstavljena na okupljanju polaznika Škole crtanja i slikanja Univerziteta za treće doba i Umetničke škole.

Osim slika rađenih različitim tehnikama, koje su nas provele od nečije prošlosti, uhvaćenih detalja do zabačenih ulica starog Beograda, na zidovima su bili okačeni i ikonopisački radovi polaznika Škole ikonopisanja, ali i poruke pisane kaligrafskim slovima.

Sa čašom vina u ruci, šetalo se sinoć između stolova sa ručno rađenim nakitom, predmetima ukrašenim dekupaž tehnikom, a posebnu pažnju su skrenuli i unikatni keramičarski radovi.

Odabrali smo fine nijanse, mnogo boja i tonove po kojima se pamte trubadurske večeri Zorana Jovanovića, koji raskoš svog glasa prati gitarom i flautom.

Odabrali smo da svakodnevno kreiramo sitne detalje koji ispunjavaju naše živote.

Vaši Univerzitet za treće doba i Umetnička škola😊