KALIGRAFIJA

Budite posebni po tome što poznajete različita kaligrafska pisma i umete da pišete stara srpska slova. Mi vas podržavamo u nameri da radite na sebi i da razvijate vaše umetničke sklonosti. 

Škola kaligrafije se konceptualno sastoji iz osnovnog i naprednog modula, koji traju po tri meseca (jednom nedeljno, u trajanju od tri sata). 

Ovom prilikom vam predstavljamo OSNOVNI MODUL, koji je najčešći izbor naših polaznika i dovoljan za korišćenje kaligrafije u praksi.   

Osnovni modul podrazumeva savladavanje zanata i osnovnih tehnika neophodnih za pravilno pisanje. Nakon toga se uče tri pisma

Prvo ćete naučiti ustavnu ćirilicu (naše najstarije, zvanično ćirilično pismo), a zatim još dva pisma po izboru (srpska pisma- ćirilična i/ili zapadnoevropska pisma-latinična)

Kod osnovnog modula akcenat je na PRIMENI KALIGRAFIJE U PRAKSI. Odabrani font vežbaćete na papiru, ali i na predmetima, na primer na staklu. Nakon završenog kursa, umećete kaligrafskim slovima da pišete diplome, povelje, čestitke…  

U radu ćete upotrebljavati pero, četku i špahtlu.

Rad je u grupi od 5 do 10 polaznika, jer na taj način profesorka može svima posvetiti dovoljno vremena za savladavanje neophodnih veština i tehnika.

Vaši radovi učestvovaće na godišnjoj IZLOŽBI Umetničke škole, u u Galeriji Akademije 28, kada će biti dodeljene i DIPLOME o završenim kursevima.

Kurs traje tri meseca, jednom nedeljno, po tri sata. 

Cena je 4.000 dinara, na mesečnom nivou, a dodatna ulaganja u materijal za rad iznose između 2.000 i 3.000 dinara.

Kurs možete plaćati u dve mesečne rate.

Program počinje u ponedeljak, 19.oktobra, od 17 i 30h i biće svakog ponedeljka, u trajanju od tri sata.

Prijavite se na brojeve telefona: 063/ 375 401 ili 063/ 370 494 ili putem mejla: milica@salajobrazovanje.co.rs