Dečiji kutak

Podržite dete da razvija kreativnost i da se slobodno razvija. Usmerite ga ka aktivnostima za koje ima afiniteta, dopustite mu da bira, da proba, da odustane od nečega ako treba, ali ga motivišite da uvek ide napred.

U Centru za obrazovanje „Đuro Salaj“ program za najmlađe je izuzetno raznolik i maštovit. Deo aktivnosti se odvija u umetničkom ateljeu„Kružić“, na radionicama crtanja i slikanja, dekupaža i na kursu izradepredmeta od keramike, koji je od skoro u ponudi Umetničke škole.

Da biste uštedeli ono što vam možda najviše nedostaje – vreme, kod nas postoji mogućnost istovremenog pohađanja nastave.Dok je vaše dete na nekom od kurseva za decu, vi pohađate neki od kurseva namenjen odraslim polaznicima.

Usmerene fizičke aktivnosti još jedan su bitan segment za pravilan rast i razvoj dece. U okviru baletskog studija „Pirueta“ na časovima baletakod dece se razvijaju muzikalnost, ritam, pravilno držanje i koordinacija pokreta.

Još jedan vid fizičke rekreacije, koji je poslednjih godina u Evropi veoma popularan, jeste joga za decu. Osim pozitivnih fizičkih manifestacija, kod dece se razvija samopouzdanje i formira zdrav odnos prema sebi i okolini. Vežbe se odvijaju dva puta nedeljno po 45 minuta.

Od malena treba učiti i strane jezike, zato što se u najmlađem uzrastu jezici usvajaju prirodno, gotovo kao maternji jezik. Škola stranih jezika „Đuro Salaj“ za decu predškolskog i školskog uzrasta, osim u Nemanjinoj 28, omogućila je pohađanje nastave i na drugim lokacijama u gradu.

U kreativnoj rođendaonici Teatra 78 možete uživati zajedno sa decom prilikom proslave njihovog rođendana. Svakog vikenda, subotom od 17 časova i nedeljom od 12 časova, za vaše goste spremljena je pozorišna predstava,nakon čega možete dobro da se zabavite u Kafe Galeriji pozorišta. Bogat repertoar Teatra 78prilagođen je deci uzrasta od 3 do 13 godina, a sve predstave su edukativnog i zabavnog karaktera.

Dođite da rastemo zajedno!