*VEŽBE ZDRAVLJA I DUGOVEČNOSTI*

Tai či / či gong

Sa novim rekreativnim programom krećemo u sredu, 2. oktobra, od 18h!

Šta je Tai Či?

Ako ste ikada videli grupu ljudi čiji su pokreti graciozni, nalik plesu, dok vežbaju u parku, teretani ili kulturnom centru – bili ste svedoci drevne kineske veštine, koja je jednostavna za savladavanje i prilagođena ljudima svih uzrasta. 

Sastoji se od pojedinačnih i laganih pokreta objedinjenih pravilnim disanjem. Vežbe koje osnažuju duh i telo izvode se bez prekida, u kontinutitetu, po tačno utvrđenom redosledu.

Zašto da vežbate baš Tai Či?

Pravilno rukovođenim treninzima poboljšaćete opšte zdravstveno stanje organizma, zato što ove vežbe pomažu prirodnu detoksikaciju tela, podižu nivo energije, a samim tim imuni sistem dovode u ravnotežu. 

TAI ČI poboljšava i održava pokretljivost zglobova, uz jačanje svih mišića, čime se unapređuje držanje tela, ravnoteža, koncentracija i izdržljivost. Uz prethodno spomenute blagodeti, proizilazi niži nivo stresa i umora, opušteniji rameni deo i smanjena napetost.

Samomasažom dlanova i zglobova ruku stimulšu se različiti delovi tela (stomak, vrat, glava leđa, noge) i na taj način se ublažava bol, podstiču cirkulacija i budnost, kao i bolje funkcionisanje unutrašnjih organa. 

Slično kao kod joge, značajan je mentalni i terapeutski uticaj vežbanja tai – čija.

Pokreti su lagani, praćeni pravilnim disanjem, uz dubinsku relaksaciju uma i tela. Za vežbanje nisu potrebni velika fizička snaga i brzina, pa je ova veština dostupna ljudima svih uzrasta. Ne postoji opasnost od povreda, a upotreba vežbi je praktično neograničena.

Možete trenirati u svako doba dana  i na svakom mestu, individualno ili u grupi, a Univerzitet za treće doba vas poziva da vežbate u našoj baletskoj sali, u Nemanjinoj 28, u grupi polaznika slične starosne dobi.


Ko vodi program?

Trener je Dušan Jevtović – sertifikovani instruktor zdravstvenog TAI ČIJA, sa dugogodišnjim iskustvom (Klub Tai Či Srbija, klub Wu long gong fu – Wudang tai ji Srbija, galerija Kontekst, KC Čukarica).

ČASOVI se održavaju dva puta nedeljno, u trajanju od sat vremena (sreda i petak od 18 časova). 

Cena kursa je 2.500 dinara na mesečnom nivou.

SA ČASOVIMA KREĆEMO U SREDU, 2. oktobra!

Prijave su na broj 063/ 375 401.