*nikada nije kasno*

Naučite da slikate

Koliko puta ste se našli u sličnoj situaciji: odlučili ste se da isprobate nešto novo. Pribavili ste sav potreban materijal – papir, olovke, palete i bojice. Ni motivacija vam ne manjka; šta više – nikad motivisaniji niste bili. Ali opet nešto ne ide i vi vrlo brzo odustajte i dižete ruke od svega.

Zvuči poznato?

Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ zna koliko proces kreativnog stvaralaštva ume da bude težak. Stoga smo odlučili da to zajedno prevaziđemo! Bilo da ste početnik koji se tek upušta u umetničke vode ili pak neko sa postojećim znanjem i veštinama koje biste dalje da usavršavate i nadograđujete – dobrodošli ste na kurs crtanja i slikanja.

Svakog ponedeljka ili četvrtka u trajanju od 3 sata bićete u prilici da uz šolju tople kafe ili čaja uživate u prijatnoj atmosferi likovnog ateljea sa pogledom na obližnji park Manjež. Svim novim polaznicima omogućen je individualan pristup i posvećenost radu na kursu crtanja i slikanja koji vodi profesorka i akademska slikarka Mirjana Filipović Kuruzović.

Bićete u prilici da se od samog početka postavite u ulogu umetnika radeći na štafelaju, te pomoću samo nekih od likovnih tehnika – akvarel, tuš, ulje, tempere ili akril, pretočite vašu zamisao u delo. Nakon toga u periodu od 12. do 24. juna moćićete da vaš rad predstavite na izložbi Univerziteta za treće doba i događaju „Mogu, dođi da vidiš“ koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj zainteresovanih ljudi.

Prijavite se već danas i uverite se da za umetnika ne postoje granice i da su godine samo broj. Jer, kao što je svojevremeno izrekao Pablo Pikaso „Svako dete je umetnik. Problem je ostati umetnik i nakon odrastanja“.

Termini: ponedeljak od 13h do 16h ili četvrtak od 14h do 17h

Cena: 3.000 dinara na mesečnom nivou