*Sertifikovani 6-mesečni program
OBUKA ZA DIZAJNERA NAKITA

OBUKA ZA DIZAJNERA NAKITA stvoriće od vas samostalnog dizajnera nakita, koji će znati kako da napravi brend i kako da se dopadne kupcima. Cilj ovog sveobuhvatnog programa jeste savladavanje celog procesa – od ideje, preko crteža i izrade, do plasiranja unikatnog nakita.

A uz pomoć SERTIFIKATA Centra za obrazovanje “Đuro Salaj” moći ćete da bude deo svakog esnafskog udruženja, da samostalno započnete posao, ali i da samostalno konkurišete na različitim projektima.

PROGRAM:

Program obuhvata šest modula:

 1. Istorija dizajna nakita i savremeni trendovi – prvi modul ima za cilj izučavanje različitih kulturološko-istorijskih epoha, upoznavanje sa njihovim stilovima i obeležjima pri čemu se polaznici osposobljavaju za samostalno prepoznavanje različitih brendova i njihovu analizu.
 2. Vizuelna komunikacija u oblasti nakita – nakon teorijskog dela, polaznici prelaze na praktični deo gde su u prilici da samostalno primenjuju novostečena znanja o znakovima, simbolima, kombinovanju boja i drugim primenjivim metodama rada.
 3. Crtanje – jedan od važnijih delova programa gde budući dizajneri nakita koriste različite tehnike crtanja za potrebe kreiranje prototipa i cteža nakita, kao i prevođenje skice u primenjivu umetničku formu.
 4. Alati i materijali – upoznavanje sa različitim materijalima, alatima, priborima, kao i njihovom namenom u procesu samostalnog dizajniranja nakita.
 5. Izrada nakita –ovaj modul osmišljen je sa cilem da se implementiraju sve prethodne metode i tehnike stečene tokom trajanja kursa. Polaznici uče kako da samostalno naprave skicu, izaberu adekvatan materijal i primene odgovarajuću tehniku za izradu finalnog proizvoda (privezaka, naušnica, lančića, ogrlica, prstenja, broševa, narukvica i dr.)
 6. Brendiranje, plasman nakita; osnove fotografisanja; promocija na FB-u i Instagram-u – na kraju kursa polaznici uče kako da svoje proizvode učine prepoznatljivim i pretvore ih u brend, koristeći potencijal društvenih mreža i promociju putem istih uz kreiranje privlačnih vizuelnh materijala.

Obuka za dizjanera nakita predstavlja JEDINSTVENI KURS U BEOGRADU, na kome ćete, osim teorijskog i praktičnog dela programa, u 6. modulu naučiti i osnove dobrog fotografisanja i uspešnu promociju na FB-u i Instagram-u.

Nastavu vodi akademska slikarka i članica ULUSA Tamara Nikić, koja se više od jedne decenije bavi izradom i prodajom nakita.

Zašto baš kod nas treba upisati šestomesečnu OBUKU ZA DIZAJNERA NAKITA?

 • Zato što krećemo od učenja IZRADE CRTEŽA/ skice (što je jedini način da predstavite vaše idejno rešenje)
 • Zato što put do USPEŠNOG BRENDA vodi preko znanja iz istorije umetnosti i dizajna, obuhvata analizu savremenih trendova i simboliku nakita – što je sve obuhvaćeno programom
 • Zato što znamo da će vas na mnogim kursevima naučiti da pravite nakit, ali vas neće naučiti kako da drugi čuju za vas, kako da pravite PROFESIONALNE FOTOGRAFIJE i kako da ih koristite u svrhe svoje promocije (tokom trajanja kursa samostalno naučićete id a fotografišete profesionalnim aparatom, a sve fotografije koje napravite ostaju vama)
 • Zato što ćemo zajedno graditi PROFILE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA (FB i IG), uporedo testirajući najbolje vreme za objavljivanje, tip sadržaja i editovanje fotografija
 • Zato što vam naš SERTIFIKAT omogućava da budete član Udruženja zanatlija Srbije i drugih esnafskih udruženja, ali i uvećava vase šanseprilikom konkurisanja za različite subvencije
 • Zato što imamo zajednički cilj – SAMOZAPOŠLJAVANJE i više od 60 godina uspešni smo u tome

TEMPO I DINAMIKA RADA?

Obuka traje šest meseci (ukupan fond je 48 školskih časova), a nastava se organizuje jednom nedeljno po 6 školskih časova (plus pola sata konsultacije). Zbog kvaliteta nastave, grupe su od pet do deset polaznika.

Cena je 48.000 dinara i moguće je platiti u šest mesečnih rata. Materijal nije uračunat u cenu.

Nakon završetka nastave, organizujemo polaganje ispita, koje se sastoji iz praktičnog i teorijskig dela, čime se stiču uslovi za izdavanje sertifikata.
Nastava se odvija u prostorijama Centra za obrazovanje “Đuro Salaj”, u Nemanjinoj 28, u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja, osim grupe četvrtkom (09:30h), organizujemo JOŠ JEDNU GRUPU – SUBOTOM!

Početak obuke: SUBOTA, 6. APRIL, u 9h

Za PRIJAVE i sve informacije:

063/375-401
(Možete nas pozvati, poslati poruku, pisati na Viber/WhatsApp)