BROJIMO KORAKE – NE BROJIMO GODINE

Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ u okviru Nedelje fizičkih aktivnosti Evropljana organizuje rekreativne časove PLESA i JOGE za najstarije sugrađane.

Nedelja fizičkih aktivnosti Evropljana (MOVE Week) je projekat koji se održava širom Evrope! Cilj događaja je promovisanje redovnog učešća u sportu i rekreaciji građana svih uzrasta. Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ tradicionalno neguje koncept aktivnog starenja i svojom delatnošću ističe prednosti fizičke aktivnosti.

Ponosni smo što ove godine imamo priliku da učestvujemo u projektu, kao MOVE Agenti! Za ovu priliku ćemo prirediti posebne časove joge i plesa, jer znamo koliko ove aktivnosti prijaju našim polaznicima i polaznicama.

Pokretljivost, bolja kondicija i dobro raspoloženje samo su deo onoga čemu plesanje latino-američkih i standardnih plesova doprinosi.

Joga, s druge strane, pomaže očuvanju vitalnosti i psiho-fizičkog stanja, vežbama baziranim na tehnikama disanja i koncentraciji. Kroz relaksaciju i razgibavnje joga je delotvorna u ublažavaju zdravstvenih tegoba, što nam naši polaznici lično potvrđuju.

Aktivnosti prilagođene starijoj populaciji održavaće se od 28. maja do 3. juna, u popodnevnim i prepodnevnim terminima, u Nemanjinoj 28.