Umetnička škola „Đuro Salaj“ obeležila je još jednu uspešnu godinu Baletskog studija „Pirueta“ završnim koncertom, ujedno i jubilarnu 25. godinu postojanja, 14. juna, na Velikoj sceni, u Nemanjinoj 28.

Piruetine zvezdice i piruetine zvezde pokazale su kako rekreativno bavljenje baletom, iz ljubavi, može da zadivi gledaoce podjednako kao i ples profesionalnih igrača.
Baletska predstava „Krug“ i predstava savremenog baleta zaokružile su umetnički opus malih balerina (od 3 do 9 godina) i velikih balerina (od 10 do 18 godina), koje 12 godina i više lakim korakom stvaraju umetničku magiju.

Piruetine zvezdice izvele su koreografije pod nazivom: leptirići, cvetići, ribice, ali su odigrale i valcer i tarantelu, poznatu italijansku igru. Osim klasičnog i džez baleta, igrale su i rock and roll ganuvši publiku svojim nastupom.

Piruetine zvezde predstavile su sebe kroz poznate varijacije iz klasičnih baleta: Karmen, Uspavana lepotica i Igra ždralova, ali su i zvele i predstavu savremenog baleta „Krug“, gde su osim plesa pevale i izgovarale tekst, čime su su upotpunile sveukupni vizuelni doživljaj.

Boniela Anastasov, diplomirani baletski igrač i koreograf, pokazala je još jednom kako talenat i vredan rad, mogu od nastupa malih i velikih balerina da naprave čaroliju koju će cele godine pamtiti svi koji su bili na koncertu.