*godišnja izložba Umetničke škole i Univerziteta za treće doba“

OMAŽ OVOGODIŠNJEM RADU

Sinoć je u Galeriji Akademije 28 otvorena Godišnja izložba Umetničke škole i Univerziteta za treće doba „Đuro Salaj“. Do 24. juna svi posetioci i gosti kluba moći će da dopune svoj užitak razgledanjem postavke Likovnog ateljea za treće doba, Škole ikonopisanja i Škole kaligrafije.

Na otvaranju su bili izloženi i brojni dekupaž radovi – od ofingera, kutija za nakit, podmetača, ukrasnih flaša i drugih zanimljvih predmeta ukrašenih ovom tehnikom.

Predstavljena je i nova Škola za dizajnera nakita, gde su polaznici zadivili svojom kreativnošću i napredkom u radu nakon samo nekoliko meseci pohađanja radionica.

Osim menadžerke Centra za obrazovanje, Milene Jovanović Deljanin, prisutnima su se obratili i Bojan Jurišić, master zidnog slikarstva, koji je obnovio ikonopisačku delatnost kroz Školu ikonopisanja, koja od februara postoji u okviru Umetničke škole i Danica Veselinović, profesorka u Školi kaligrafije.

Uz obaveznu muzičku pratnju Julijane Anastasijević, koja sa svojih 85 godina još uvek drži časove klavira i solo pevanja i uz trubadurski nastup Zorana Sve Jovanovića, lirskog tenora i gitariste, izlagači i posetioci su uživali do večernjih sati.